Among us – En föräldraguide

Vad är egentligen spelet Among us som just nu är på allas läppar. Vi reder ut begreppen i vår föräldraguide! Among Us släpptes 2018 men har nyligen oväntat exploderat i popularitet. Det spelas av många stora streamers och Youtubers, vilket har fått var och varannan gamer att spela det.

Få de senaste tipsen automatiskt!

Genom att registrera din email får du de senaste inläggen till din mail.

Hitta Julklappar och presenttips på Amazon för Among us fans!

Kanske ett gosedjur som nedan som är en av de mest populära leksakerna för Among us fans. Kör det här på Amazon: https://amzn.to/2WORCaz

Gör bilresan enklare – din köpguide till smarta bilstolsskydd

Gör bilresan enklare – din köpguide till smarta bilstolsskydd

Innehåller sponsrade länkar till Amazon För barn kan långa bilresor vara det tråkigaste som finns. Gör resan till något roligt…
Read More
Köpguide för Nintendo Switch – Är en Nintendo Switch värd det?

Köpguide för Nintendo Switch – Är en Nintendo Switch värd det?

Nintendo Switch har snabbt blivit ett av de mest populära tv-spel för barn. Även i en tidig ålder kan dessa spel underhålla. Här hittar du en bra sammanfattning.
Read More
Hur köper jag en begagnad iPhone till mitt barn?

Hur köper jag en begagnad iPhone till mitt barn?

Att köpa elektronik till barn kan bli väldigt dyrt – inte minst iPhones. Att köpa iphone begagnad kan därför vara bra för både din plånbok men också miljön. Vi guidar dig igenom var du kan köpa iPhone begagnat. 
Read More
Hur köper jag en begagnad iPad till mitt barn?

Hur köper jag en begagnad iPad till mitt barn?

Att köpa elektronik till barn kan bli väldigt dyrt – inte minst iPad. Att köpa iPad begagnad kan därför vara bra för både din plånbok men också miljön. Vi guidar dig igenom var du kan köpa iPad begagnat. 
Read More

GPS klocka för barn – hur fungerar det?

Inlägget ”GPS klocka för barn – hur fungerar det?” innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom Visst vore det skönt att…
Read More
Köpguiden: välj rätt iPad till ditt barn

Köpguiden: välj rätt iPad till ditt barn

Antalet olika iPad som erbjuds har aldrig varit större. Hur ska du veta vilken som passar ditt barn bäst. Vi går igenom utbudet och hjälper dig navigera rätt då dyrast inte alltid är det som passar ditt barn bäst.
Read More

Läs om fler spel som vi skrivit om här!

Åldersgräns för Among us:

App med rekommenderad åldersgräns 7 år från PEGI och 9+ år från App Store. Android (Google) / iOS (Apple).

Anledningen från Apple är att spelet innehåller sällsynt / mild fantasivåld och tecknad grafik , liksom milda skräck teman . PEGI motiverar 7 år med milt våld .

Våldet kännetecknas av tecknad grafik, men fortfarande ibland makabert. Du kan bryta spelarnas hals, sticka offer upprepade gånger och dela någon i två med en automatisk dörr. Det finns lite blod och blod, men något är det.

Vad går spelet ut på?

Det finns två lag. Det mänskliga teamet kallat Crew, och det andra laget är en eller flera alien imposters, med andra ord inkräktare. För alla människor gäller det att ta reda på vem eller vilka som är skyldiga och göra klart alla sina uppgifter, ”tasks”, som man hittar på kartan där de är gulmarkerade. De lyser även gult när du går förbi dem.

Man kan vara 4-10 spelare där 1-3 personer kan bli tilldelade rollen som imposter. Det går att spela online eller i en privat lobby med sina vänner.

Den eller de som är imposters ska döda människorna innan de hinner göra klart sina uppgifter. Om människorna gör klart alla sina uppgifter vinner de. Som död kan du göra klart dina uppgifter för att ge ditt lag en chans att vinna spelet innan alla är döda.

Ett annat sätt för människorna att vinna är att rösta ut den de tror är imposter. Om du misstänker att någon är skyldig kan du trycka på nödknappen som är belägen i mitten av kafeterian (det skiljer sig mellan olika kartor) för att kalla till ett akut möte. Under mötet diskuterar alla som är vid liv vem de tror är skyldig och i slutet av mötet kan de välja att rösta på den de tror är skyldig eller hoppa över att rösta. Den spelare som får flest röster blir utskickad och dör.

Ett annat sätt att starta ett nödmöte är om du hittar en död kropp. Då klickar du på Report som syns nere i högra hörnet och samlar alla vid ett möte i kafeterian. Glöm inte att alla kan rapportera om en död kropp – även den som har dödat personen!

Among US tips strategi

Enligt wikipedia:

Among Us är ett dataspel på nätet för flera spelare som utvecklats och publicerades av den amerikanska[1] spelstudion InnerSloth och släpptes 15 juni 2018. Spelmiljön är i en rymdtema- miljö där spelare slumpmässigt får en av två roller, de flesta är Crewmates, och ett förutbestämt antal är Impostors.

Målet för Crewmates är att identifiera vem/vilka som är Impostor/s, eliminera dem samtidigt som man ska slutföra uppgifter runt på kartan; Impostors mål är att i hemlighet sabotera och döda alla Crewmates innan de slutför alla sina uppgifter. Genom en flertalsröstning kan spelare som tros vara Impostors tas bort från rundan. Om alla Impostors elimineras eller alla uppgifter är klara vinner Crewmates; om det finns lika många Impostors och Crewmates, eller om en kritisk sabotage inte löses, vinner Impostors.

Vad kostar det att spela?

Appen är gratis att ladda ner men innehåller reklam och köp i appar. Det är möjligt att betala några kronor för att bli av med reklam. Användare kan också köpa kosmetiska varor för riktiga pengar.

Du kan också köpa spelet för PC (40kr på Steam), och det är möjligt att spela över enheter. Någon som spelar på en PC kan alltså spela med någon som använder mobiltelefon.

Är det säkert för barn att spela Among us?

 Du bör vara medveten om att spelet innehåller chat talternativ som inte modereras. Du kan chatta med text och tal. Dåligt språk och trakasserier kan visas här, detsamma gäller valet av användarnamn.

Chatten sker vanligtvis på engelska.

För att begränsa kontaktområdet i appen kan du välja att spela med vänner som använder samma trådlösa nätverk. Alternativt kan du skapa ett spel och låsa det med ett lösenord som bara vänner kan komma åt. Administratören kan när som helst ”sparka” människor ur spelet.

Det finns också ett offline-läge där du spelar ensam.

Among us: Crewmate framför en task

Ladda ner Among us

AndroidKan laddas ner gratis på Google Play.
IOSKan laddas ner gratis på App Store.
PC3,99 euro på Steam

Få de senaste tipsen automatiskt!

Genom att registrera din email får du de senaste inläggen till din mail.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *