Använd Facebook Messenger-skärmdelning på din telefon

blue and white logo guessing game

Facebook  Messenger  tillåter nu användare att  dela sina skärmar  på iOS och Android mobila enheter. Du kan handla online, bläddra igenom foton tillsammans eller bläddra genom sociala medier, allt inom Messengers välbekanta gränssnitt.

Alla tillagda funktioner hjälper Messenger att sticka ut bland konkurrenterna. Google Meet ,   Skype ,  Zoom och  Microsoft Teams  är populära alternativ, men vissa användare är mer bekväma med att ansluta via Messenger, en plattform de flesta redan känner till. Nu låter Messengers skärmdelningsfunktion dig omedelbart dela din skärm, antingen i videosamtal med upp till åtta personer eller genom att använda Messenger Rooms-funktionen för att chatta med upp till 50 personer. Kanske bäst av allt, det finns ingen tidsgräns, till skillnad från Zoom, som  avbryter dig efter 40 minuter  om du inte väljer den betalda versionen. Du kan även skärmdelning i Messenger Rooms på ditt skrivbord.

Som rumsskapare kan du bestämma om du vill begränsa möjligheten att skärmdelning till dig själv eller göra den tillgänglig för alla deltagare i samtalet. Messengers andra roliga funktioner inkluderar att  skapa en anpassad bakgrund ,  livestreama dina videochatt och att  delta i en Watch Party  från plattformen. 

Så här delar du skärm via Facebook Messenger på din telefon: 

  • Öppna Messenger-appen på din iPhone eller Android-enhet.
  • Starta ett videosamtal genom att välja en eller flera av dina kontakter och tryck sedan på kameraikonen.
  • När du är i samtalet sveper du uppåt i verktygsfältet längst ner (där du hittar ikonerna för att lägga på eller stänga av din mikrofon). 
  • Från den utökade menyn som dyker upp trycker du på Dela din skärm. 

Nu kommer andra deltagare att kunna se en livevy av allt som finns på din skärm. Ditt chattgränssnitt (livevideon som strömmas) kommer att migrera till det övre högra hörnet på din telefon, så att du fortfarande kan se de andra chattmedlemmarna medan du visar vad som finns på din telefon. 

Det är allt. Facebook har gjort processen ganska enkel, så även de mest tekniskt utmanade bland oss ​​borde tycka att skärmdelning i Messenger är enkel och lättillgänglig. Ha kul att dela! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *