Apex Legends – En föräldraguide

Apex Legends är en free-to-play Battle Royale spel där spelare kan samarbeta med två andra spelare att göra en trupp, och sedan tävla mot nitton andra squads i ett försök att vara de sista stående. Här är vår föräldragruide!

Officiell åldersgräns: 16+

Få tips om hur du gör fler spel barnvänliga här

Wikipedia sammanfattar Apex så här:

Apex Legends är ett så kallat battle royale-spel utvecklat av Respawn Entertainment och utgivet av Electronic Arts. Spelet släpptes till PCXbox One och PlayStation 4 den 4 februari 2019 utan något tidigare tillkännagivande eller information. 

Spelet går som många andra battle royale-spel ut på att ett visst antal spelare (i detta fall 60) släpps ut över en karta utan någon utrustning alls och får sedan leta utrustning som vapen och läkemedel i byggnader och hus som finns på kartan. Spelets mål är att eliminera sina fiender och sedan bli det slutliga laget kvar på kartan. Man spelar i lag om 2 (duo) eller 3 (trio). För att det inte ska bli alltför svårt att hitta sina fiender minskas den spelbara delen av kartan hela tiden tills endast en väldigt liten del av kartan är spelbar. 

Till skillnad från FortnitePUBG och H1Z1 finns det olika klasser som kallas legender. Dessa legender har tre olika egenskaper. En ultimat egenskap, en taktisk egenskap och en passiv egenskap. Från början fanns endast 8 legender men dessa har expanderats till 13 i och med att nya uppdateringar har lanserats. 6 av dessa är upplåsta från början medan de andra 7 måste låsas upp genom att spela spelet och komma upp i nivåer eller genom mikrotransaktioner.

Bästa tipset för att göra Apex Legends barnvänligt:

Prata med ditt barn om mute:a gruppchatten och istället använda ping för att kommunicera med sina lagkamrater.

Visa dem hur man rapporterar andra spelare i Apex

Ditt barn kan stöta på upprörande eller negativa saker från andra aktörer i Apex Legends. Så det är bra att visa dem hur man rapporterar. EA, spelets utvecklare, har specifik vägledning om hur man rapporterar spelare för fusk, misshandel och trakasserier. Och kom ihåg att låta ditt barn vet att de alltid kan prata med dig om oroande saker som de ser på nätet.
Här är länken

Kontrollera chatt inställningar

Apex Legends, liksom många andra spel, användningar in-game voice chat så att användarna kan kommunicera med varandra medan du spelar. Denna realtid chat inte modererad, så att barnet kan komma över olämpligt eller kränkande chatt. Men spelare kan njuta av Apex Legends utan att använda i spelet chatt genom att använda ’ping’ -funktionen i stället. Detta gör det möjligt för användare att skicka automatiska meddelanden till andra spelare. Du kan utforska detta med ditt barn och diskutera varför det är säkrare att den här funktionen.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *