Barnsäkra Playstation 4

Många barn spelar PlayStation. Det är ett av det största tv spelen. Spelande är i mångt och mycket bra och stimulerande. I den här artikeln går vi igenom. Hur du kan hjälpa ditt barn spela lagom mycket och vid tidpunkter som passar. Hur du har säkrat så skadliga spel och material. Helt enkelt hur du kan barnsäkra ditt Playstation.

Hitta tillbehör till playstion 4 här
Hitta den mest köpta spelen här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för webbhallen

Vad är Playstation?

Playstation 4 (även känd som PS4) är en spelkonsol, tillverkad av Sony Computer Entertainment. den lanserades i Sverige den 29 november 2013. 

Playstation Network (PSN)

Kallas också (SEN) = Sony Entertainment Network (2013)

Playstation Store

Playstation 4:s onlinebutik heter Playstation Store. En av nyheterna gentemot föregående generations onlinebutik är funktionen PlayAsYouDownload. PlayAsYouDownload ger spelaren möjligheten att börja spela ett spel trots att det inte är helt nerladdat.

Hitta fler föräldraguider här https://www.digitalaforaldrar.se/category/foraldraguide/

Barnsäkra genom att sätta upp familjekonton 

Genom att sätta upp unika barn och vuxenkonton för familjens spelare kan du enklare konfigurera konsolen utifrån familjemedlemmarnas behov. 

Skapa ett barnkonto för playstation 

 1. Logga in på PS4-systemet som familjehanterare och gå till [Inställningar] > [Föräldrakontroller/Familjehantering] > [Familjehantering]. Du kan behöva ange lösenordet för kontot på nytt.
 2. Välj [Lägg till familjemedlem] > [Skapa användare].

 3. Ange barnets namn och födelsedatum*. Klicka sedan på [Nästa].

4. Användaravtalet visas och du måste godkänna det för att fortsätta. Följ sedan anvisningarna på skärmen för att ställa in föräldrakontroller för användaren. Ta reda på mer om hur du ställer in föräldrakontroller och köpgränser.

Lägg till ett vuxenkonto

Logga in på PS4-systemet som familjehanterare och gå till [Inställningar] > [Föräldrakontroller/Familjehantering] > [Familjehantering]. Du kan behöva ange lösenordet för kontot på nytt.

Välj [Lägg till familjemedlem].

Härifrån kan du:

Bjuda in befintliga konton med någon av följande metoder:

Skicka en inbjudan till [Användare på PS4-systemet].

Bjud in [Vänner] om användaren är med i din vänlista.

[Ange inloggnings-ID] för att skicka en e-postinbjudan om du vet vilken e-postadress som familjemedlemmen ska använda till att logga in på PSN.

Skapa en ny lokal användare på PS4-systemet.

Du måste ange ett namn för användaren och användarens födelsedatum. Du kan också välja om du vill tillåta åtkomst till inställningarna för föräldrakontroller.

Första gången den nya användaren loggar in på PS4-systemet kan han eller hon skapa ett eget konto.

Kan jag begränsa tiden mitt barn spelar?

Ja! Ofta är det bra att först prata med ditt barn och tillsammans sätta upp begränsningar som ni är överens om. Men det kan vara BB Ra att hjälpa ditt barn genom att konfigurera konsolen så den hjälper ditt barn följa tiderna. 

Hur fungerar speltidshantering?

Det finns tre enkla inställningar för att ställa in speltiden:

 • Ställ in begränsningar av speltiden: ”Begränsa” eller ”Begränsa inte”.
 • Välj speltider: ”Tidslängd”, ”Tillåtna klockslag” och ”Sluttid” för varje dag eller specifika veckodagar. 
 • Ange vad som ska hända när speltiden är slut: ”Meddela familjehanteraren” eller ”Logga ut” det underordnade kontot.

När en yngre spelare närmar sig slutet av speltiden visas färgaviseringar högst upp på skärmen som indikerar när de behöver spara och avsluta.

Så här gör man

 1. Öppna PS4-systemet, gå till [Inställningar] > [Föräldrakontroller/Familjehantering] > [Familjehantering] och välj det underordnade konto du vill ställa in speltidsbegränsningar för. 
 2. Välj en [Tidszon] och välj sedan [Inställningar för speltid]. När du har angett begränsningarna väljer du [Spara], så tillämpas de.

Kan jag begränsa hur mycket mitt barn spenderar?

Så här ställer du in en köpgräns per månad

 1. Gå till [Inställningar] > [Föräldrakontroller/Familjehantering] > [Familjehantering]. 
 2. Välj den användare du vill ställa in köpgränsen för och välj sedan [Program/enheter/nätverksfunktioner] under Föräldrakontroller.
 3. Välj Månatlig köpgräns och tryck sedan på 

Hur barnsäkrare jag surfandet på webben från playstation 4

Du kan köpa en prenumeration som förnyas automatiskt på webbfiltreringsprogrammet Trend Micro Kids Safety för ditt PS4-system. Du kan då se till att barnen inte ser olämpligt eller skadligt material via webbläsaren. Du kan också registrera dig för en prenumeration som förnyas automatiskt på Trend Micro Web Security, så får du hjälp att undvika phishing och falska webbplatser.

Registrera dig så här:

 1. Gå till
 2. [PlayStation Store] på PS4-systemet och sök efter ”Trend Micro”.
 3. Välj den prenumeration du vill registrera dig för och fortsätt till kassan.* Om du vill ha både Kids Safety och Web Security kan du registrera dig för en kombinerad prenumeration genom att välja ”Trend Micro for PlayStation 4”. Du kan också prova utan kostnad.

Aktivera så här:

 1. gå till
 2. [Inställningar] > [Föräldrakontroller/Familjehantering] > [Systembegränsningar för PS4] > [Webbfilter] på PS4-systemet och tryck på X-knappen på [Inställningar för ”Trend Micro for PlayStation 4”].
 3. Ange säkerhetskoden för systembegränsning. Har du inte ställt in den ännu är standardkoden 0000 (eller 
 1. på DS4-handkontrollen).
 2. Tryck på 
 1. (X-knappen) för att markera det filter du vill aktivera och tryck på 
 1. (cirkelknappen) för att avsluta.
 2. Webbfiltrering är nu aktiverat.

Hur kan jag styra om mitt barn får kommunicera med andra spelare på PSN 

Så här begränsar du åtkomsten till nätverksfunktioner

 1.  Gå till
 2. [Inställningar] > [Föräldrakontroller/Familjehantering] > [Familjehantering]. Du kan behöva ange lösenordet för kontot.
 3. Välj den användare du vill ange begränsningar för och välj sedan [Program/enheter/nätverksfunktioner] under Föräldrakontroller.
 4. Under ”Nätverksfunktioner” kan du välja om du vill tillåta att ett barn kommunicerar med andra spelare på PSN eller visar innehåll som skapats av andra spelare.
Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *