Hur du förbereder din iPhone för att sälja eller återvinna

apple iphone laptop internet

Ett bra sätt att ha ny teknik på ett ansvarsfullt och ekonomisk sätt är att sälja din gamla. Men innan du ger bort den till en familjemedlem eller främling. Följ vår guide för hur du förbereder din iPhone för att sälja eller återvinna.

Läs vår guide hur du köper en begnanad iPhone här, kan också vara tips på var du du kan sälja din gamla!

Den nästan årliga lanseringen av en ny iPhone är en av de viktigaste händelserna inom tekniken, som ofta sätter trender och blir telefonen som andra teknikföretag försöker efterlikna. Om du ser fram emot lanseringen av  en ny telefon  senare i år, eller om du sätter dig i karantän med en äldre telefon och du är ute efter en uppgradering, finns det några steg att ta med din nuvarande telefon innan du byter in den , sälj den eller lämna in den för återvinning. Att torka din telefon och rulla tillbaka den till fabriksinställningarna säkerställer att ingen har tillgång till den personliga informationen eller fotona som finns lagrade på din telefon. 

Det första steget är att säkerhetskopiera din telefon. Det finns inget värre än att följa stegen för att torka din enhet och upptäcka att du har tappat bort dina kontakter, foton eller annan relevant information. Säkerhetskopiera din iPhone genom att ansluta den till din MacBook eller iMac och eller använd iTunes på en PC för att säkerhetskopiera den. CNET erbjuder en fullständig handledning  här .

Det enklaste sättet att säkerhetskopiera din telefon är genom molnet. Gå till Inställningar > tryck på ditt namn > iCloud > iCloud Backup > Säkerhetskopiera nu. Beroende på hur lång tid det har gått sedan din senaste säkerhetskopiering kan det ta ett tag, men det är den överlägset enklaste metoden. Proffstips – se till att din telefon är ansluten till Wi-Fi och en laddare så att säkerhetskopieringen inte misslyckas på grund av ett urladdat batteri. 

Nästa steg är lite tråkigare. 

  • Logga ut från varje app och tjänst individuellt.
  • Ta bort e-postkonton från din enhet i Inställningar > Lösenord och konton.
  • Ta ut ditt SIM-kort om du inte redan har gjort  det . Om din nya telefon kommer med ett nytt SIM-kort, förstör ditt gamla och släng det. Om din telefon har ett  eSIM , se till att du tar bort eller inaktiverar det. 

Återställ telefonen till fabriksinställningarna genom att följa dessa steg: 

Gå till Inställningar > Allmänt > Återställ > Radera allt innehåll och inställningar. 

Ange telefonens PIN-kod tillsammans med ditt Apple ID-lösenord för att radera telefonen från ditt konto. Skärmen blir sedan mörk och Apple-logotypen tillsammans med en förloppsindikator visas. Som med en ny iPhone, efter att den slås på igen (det tar några minuter), kommer en skärm med ”Hej” på olika språk att blinka, vilket indikerar att återställningen är klar. 

Din telefon är nu redo att säljas eller återvinnas. Ha kul med din nya!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *