Hur jag provade nya digitala föräldraknep

föräldraknep

Ni vet hur det är. Du är på övervåningen och viker tvätt och barnen bråkar, finns det något sätt att få deras uppmärksamhet ifrån varandra och bråket och mot något annat? Eller middagen är klar och du vill avsluta tv-tittandet på ett roligt sätt? Jag har provat ett nytt föräldraknep. Inte nödvändigtvis bra, men nytt.Föräldraknep – första gången

För det var ju så, jag var på övervåningen, mina två fantastiska barn satt nere i tv-rummet. Det är något med att sitta i en soffa och inte reta varandra som mina barn inte vill. Så det blev bråk.

Istället för att springa ner för trappan tänkte jag prova något nytt. Så jag spelade in en film på min telefon. I filmen ber jag dem bestämt att sluta bråka med varandra. Sedan spelar jag upp filmen på tv:n där deras uppmärksamhet är. Vi kan väl säga att det blev mixade resultat. Bråket slutade, fast det blev väldigt ledsna. Varför hade ansiktet på en bestämd pappa varit i tv:n? Var är pappa nu?

Givetvis fick jag komma ner och trösta dem.

Föräldraknep – en förbättrad version

Ovillig att ge upp mitt nya knep provade jag helt enkelt att använda det på nya mindre skrämmande sätt.

Mina barn tittar ofta på tv medan jag gör iordning maten. Men att bryta tv-tid mot att sitta vid matbordet är inte alltid helt enkelt. Ett perfekt test för att se om mitt nya föräldraknep kunde bli som en fin övergång från tv-tid till mattid. Så jag spelade in en ny film. Denna gång lite gladare budskap och spelade upp den på tv:n. Jag väntade en sekund (kanske fem). Inget hände. Spelade upp den igen. Ingenting. Spelade upp den en tredje gång. Mycket riktigt, två små barn travade in till matbordet. Det hade lyckats!

Hur gjorde jag?

Jag använder två saker, min iPhone och AppleTV.

  • Spelar in en film med selfiekameran på telefonen
  • Väljer dela film
  • Väljer AirPlay
  • Väljer min AppleTV
  • Spelar upp filmen några gånger.

Enkelt eller hur!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *