Hur köper jag en begagnad iPhone till mitt barn?

white and black iphone case

Att köpa elektronik till barn kan bli väldigt dyrt – inte minst iPhones. Att köpa iphone begagnad kan därför vara bra för både din plånbok men också miljön. Vi guidar dig igenom var du kan köpa iPhone begagnat. 

Var kan man köpa begagnad iPhone:

De finns flera sajter där du kan köpa begagnade iPhones. Antingen direkt från en privatperson på Blocket eller Tradera. Du kan också köpa via företag. 

Fördelen med att köpa direkt av en privatperson är att du ofta kan köpa den lite billigare. Fördelen att köpa av ett företag är att de ofta kan lämna en garanti. 

Tradera:

På tradera lägger du bud på auktion av privat personer. Här kan man göra riktiga fynd då det helt enkelt beror på om fler är intresserade av samma produkt. 

Blocket:

Köper du av privatpersoner som har lagt ut ett pris. 

Bluecity:

Ger 2 års garanti. 

Skriver om sig själva:

Blue City säljer allt från de allra senaste modellerna till äldre produkter och det finns alltid mycket pengar att spara. Vi är experter på begagnad elektronik.

mResell

Ger 1 år garanti. 

Skriver om sig själva:

Bästa utbudet av renoverade Apple-produkter,

inspekterade av auktoriserade Apple-tekniker.

Våra tekniker går grundligt igenom alla våra produkter innan de går till försäljning. Vi nollställer och raderar gammal data och produkten är klar att användas.

Swappie:

Skriver om sig själva:

Professionellt renoverade av Swappie

Alla iPhones fungerar som nya, de testas och repareras av våra tekniker

Gratis retur och 12 månaders garanti

Våra telefoner är 100% Swappie-kvalitet, med full återbetalningsgaranti.

1-3 dagars leverans

Snabb och enkel leverans till Sverige

Vilken begagnad iPhone stöds fortfarande av Apple?

Apple uppdaterar årligen sitt operativsystem. Du vill köpa en begagnad iPhone som fortfarande uppdateras. På så sätt får du tillgång till alla nya funktioner men viktigare är att din iPhone blir uppdaterad med de senaste säkerhetsfunktionerna. På så sätt ser du till att dina barn får den säkraste iPhonen. 

Här är en lista över modeller som fortfarande stöds och uppdateras av Apple.

iPhone 12 mini iPhone 12 iPhone 12 Pro iPhone 12 Pro Max iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 11 Pro Max iPhone XR iPhone XS iPhone XS Max iPhone X
iPhone SE (andra generationen) iPhone 8 iPhone 8 Plus iPhone 7 iPhone 7 Plus iPhone 6s iPhone 6s Plus iPhone SE (första generationen)

Hur tar jag reda på vilken modell en iPhone har?

Oftast skriver säljaren ut vilken generation som iPhone är. Du kan be säljare Identifiera din iPhone-modell och iOS-version genom att att:

1. öppna Inställningar  

2. tryck Allmänt 

3. tryck på Om

Bra för miljön? Ja!

Få branscher är så nyhetsdrivande som elektronikbranschen. Produkternas livslängd är många gånger korta, och många konsumenter vill ha den absolut senaste prylen. Vad många inte tänker på är att elektronikbranschen förbrukar ofantliga mängder med naturresurser vid tillverkningen. Så kan vi förlänga elektronikens livstid är vi alla vinnare!

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *