Så här kommer du igång med iPad för barn

Så du har köpt en ny eller begnad iPad till ditt barn – men hur kommer du igång? Låt oss ta dig steg för steg igång att få igång iPaden och de viktigaste inställningarna och apparna.Vi startar från att du packar upp den ur kartongen till inställningarna som gör det säkert för ditt barn. Från du första gången öppnat kartongen till att komma igång.

Så här gör du i 8 enkla steg:

Du har precis startat iPaden! 

1.Starta enheten

”Hej” visas på flera språk. Följ stegen för att komma igång. 

När du blir tillfrågad väljer du språk. Tryck sedan på ditt land eller område. Detta påverkar hur information visas på din enhet, exempelvis datum, tid och kontakter.

2. Om du har en annan enhet med iOS 11 eller senare använder du Snabbstart

Om du har en annan enhet som kör iOS 11 eller senare kan du använda den till att automatiskt ställa in den nya enheten med Snabbstart. Placera de båda enheterna nära varandra och följ anvisningarna

Om du vill ställa in den som en ny enhet eller har en annan enhet med iOS 11 eller senare trycker du på Ställ in manuellt för att fortsätta.

3. Aktivera din enhet

Du behöver ansluta enheten till ett wifi-nätverk, mobilnät eller iTunes för att aktivera den och fortsätta inställningen. Tryck på det wifi-nätverk som du vill använda eller välj ett annat alternativ.

4.  Ställa in Face ID eller Touch ID och skapa en lösenkod

På några enheter kan du ställa in Face ID eller Touch ID. Med de här funktionerna kan du använda ansiktsigenkänning eller ditt fingeravtryck till att låsa upp enheten och att handla. Tryck på Fortsätt och följ anvisningarna eller tryck på Ställ in senare i Inställningar.

Sedan ställer du in en sexsiffrig lösenkod för att hjälpa dig att skydda dina data. Du behöver en lösenkod för att kunna använda funktioner som Face ID, Touch ID och Apple Pay. Om du vill ha en fyrsiffrig lösenkod, anpassad lösenkod eller ingen lösenkod alls trycker du på Lösenkodsalternativ.

5. Logga in med ditt Apple-ID

Ange ditt Apple-ID och lösenord eller tryck på Har inget Apple-ID eller har glömt det. Därifrån kan du återställa ditt Apple-ID eller lösenord, skapa ett Apple-ID eller ställa in det senare. 

Men, tänk på det här innan du väljer:

Varför är det att ha ett separat för dig och ditt barn och inte dela? Hur gör jag?

Läs vår steg för steg guide för att skapa ett Apple ID här:

6. Ställa in Siri och andra tjänster

Därefter kommer du bli ombedd att ställa in eller aktivera tjänster eller funktioner som Siri. På några enheter kommer du bli ombedd att säga några fraser så att Siri kan lära känna din röst.

7. Ställa in Skärmtid

Skärmtid ger dig insikter om hur mycket tid du och dina barn spenderar på era enheter. Du kan även ställa in hur mycket tid som appar får användas varje dag.

Läs mer om skärmtid här

8. Slå på automatiska uppdateringar och ställa in andra funktioner

På de följande skärmarna kan du välja om du vill dela information med apputvecklare, låta iOS uppdateras automatiskt och slå på True Tone om din iPhone eller iPad har stöd för det. Du kan även använda Visningszoom för att justera storleken på symboler och text på din hemskärm.

Nu är du igång!

Hitta dina tillbehör för Apple på Amazon

Vad ska du mer tänka på för att göra upplevelsen så bra som möjligt för ditt barn?

Barnsäkra!

För det första så är webben är full av innehåll, mycket kan vara bra för ditt barn men vissa delar vill du nog att de inte ska se. Hur bär jag mig åt för att barnsäkra webben? Hur skapar jag en trygg surfning för mina barn? Vi går igenom de bästa tipsen, vissa saker kan du göra ganska enkelt och vissa saker är långsiktiga mål.

Läs här hur du gör webben säkrare!

Det bästa barnskyddet på iPad är gratis  det finns redan där som en inställning.  För små barn innebär det att iPaden helt struntar i deras undersökande tryckande på alla knappar. För lite äldre barn innebär det att de inte kan lämna den app som det var menat att de skulle leka med. 

Här får du guiden hur du aktiverar och hanterar barnskyddet.

YouTube kan vara en livräddare med roliga filmer, sagor och sånger men det finns också material som du inte vill att dina barn ska se. Här går vi igenom tre enkla sätt att barnsäkra filmtittandet för dina barn.

Lär dig alla inställning för YouTube här

Så får dina barn ut sin kreativa ådra:

Mycket med en iPad kan vara att konsumera innehåll som filmer på YouTube. Annat att spela spel. 

Därför har vi nedan listat de bästa målarböckerna för mindre barn och deras iPad.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *