Guide: Ring videosamtal enkelt med FaceTime – Så gör du det säkert för dina barn

Att hålla kontakt med familj och vänner är viktigare än någonsin, och med FaceTime är det enkelt att ringa videosamtal från din Apple-enhet. Men som förälder kan det vara svårt att veta hur man ska gå tillväga för att låta dina barn använda FaceTime på ett säkert sätt. I den här guiden ger vi dig steg-för-steg instruktioner för att ringa FaceTime-samtal på olika sätt, samt tips på hur du kan göra det säkert för dina barn.

Hitta fler guider och tips om FaceTime här!

Steg 1: Aktivera FaceTime

För att kunna använda FaceTime, måste du först aktivera det på din enhet. På din iPhone eller iPad går du till Inställningar > FaceTime och slår på toggle-knappen för FaceTime. På din Mac går du till Apple-menyn > Systeminställningar > FaceTime och slår på toggle-knappen för FaceTime.

Steg 2: Logga in med ditt Apple-ID

För att kunna ringa FaceTime-samtal måste du logga in med ditt Apple-ID. På din iPhone eller iPad går du till Inställningar > FaceTime och loggar in med ditt Apple-ID. På din Mac öppnar du FaceTime-appen, väljer File > Hem > Logga in och skriver in ditt Apple-ID.

Steg 3: Sök upp kontakten du vill ringa

För att ringa ett FaceTime-samtal behöver du personens telefonnummer eller registrerade e-postadress. På din iPhone eller iPad öppnar du FaceTime-appen och skriver in personens telefonnummer eller e-postadress. På din Mac öppnar du FaceTime-appen och skriver in personens telefonnummer eller e-postadress i sökrutan.

Steg 4: Ring samtalet

När du har hittat kontakten du vill ringa, trycker du på videokamera-ikonen för att starta ett videosamtal eller på telefon-ikonen för ett vanligt samtal.

För att göra det säkert för dina barn att använda FaceTime, är det viktigt att begränsa vilka kontakter de kan ringa. En bra idé är att låta dem endast ringa personer som är lagda till i deras kontaktlista. Detta minimerar risken för att de kommer i kontakt med okända personer.

Det är också viktigt att prata med dina barn om vikten av att hålla sin information privata när de använder FaceTime eller någon annan videokonferensapp. Lär dem att inte dela personlig information eller bjuda in okända personer till ett samtal. Det är också bra att gå igenom Apples riktlinjer för säkerhet och integritet tillsammans med barnen.

Det är också bra att sätta tidsgränser och regler för när och hur ofta dina barn får använda FaceTime. Det hjälper också att ha FaceTime-samtalen i ett allmänt område där du kan hålla ett öga på vad som sker under samtalet.

Genom att följa dessa enkla steg kan du känna dig trygg i att dina barn kan använda FaceTime på ett säkert sätt medan de håller kontakten med sina nära och kära.

Läs vår guide om Zoom och videosamtal på Messenger

prenumerare på nya inlägg, klicka här

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *