Har du köpt en iPad till ditt barn i julklapp eller födelsedagspresent? Här är guiden som hjälper dig att komma igång. Vi går igenom hur du sätter upp Apple ID för ditt barn och vilka inställningar som är viktiga.

Upptäck möjligheterna med familjedelning!

Apple ID:

En av de första inställningarna när du startar en iPad är att välja Apple ID. Apple ID styr väldigt mycket och bör vara unikt för användaren för bästa upplevelse. Många föräldrar väljer att använda sitt eget i tron att på så sätt ha bättre koll men det finns ett enklare sätt. Apple gör att du som förälder kan använda Familjedelning och sätta upp ett konto åt ditt barn som du som förälder har kontroll över. Du kan på så sätt styra över inköp, hålla koll på hur spaden används men också ha ditt eget ID för dig själv!

Så här sätter du upp Apple ID för barn:

Om ditt barn är under 13 år kan hen inte skapa inte skapa ett konto åt sig själv men du kan enkelt skapa ett konto till ditt barn via din telefon. 

Följ guiden nedan hur du skapar ett Apple ID till ditt barn. Sedan loggar du in med det Apple ID på ditt barns nya iPad eller iPhone.

  1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning > Lägg till familjemedlem > Skapa ett barnkonto > Nästa. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Familj.
  2. Ange barnets födelsedag och tryck på Nästa. Det är viktigt att du anger rätt datum.
  3. Läs igenom villkoren angående utlämnande av information och tryck på Godkänn.
  4. Ange den begärda informationen för ditt betalningssätt och tryck på Nästa. Om du inte har ett betalningssätt registrerat måste du lägga till ett.
  5. Ange barnets namn, tryck på Nästa och skapa sedan barnets Apple-ID (användarnamn@icloud.com) och tryck på Nästa. Tryck på Skapa.
  6. Ställ in ett lösenord, välj säkerhetsfrågor och konfigurera barnets konto enligt instruktionerna på skärmen. Välj lösenord och säkerhetsfrågor som ni båda kan komma ihåg.
  7. Aktivera Be om köp om du vill att ditt godkännande ska krävas för alla barnets köp i iTunes, Apple Books och App Store. Alla debiteringar på ditt konto är ditt ansvar. Tryck på Nästa.
  8. Kontrollera villkoren och tryck på Godkänn.

Så ställer du in föräldrakontroll:

Genom föräldrakontroll kan du styra vad som ska visas på iPaden och vad ditt barn ska kunna göra. 

Saker du kan styra är:

Apple har gjort bra guider som du hittar genom att följa ovan länkar eller klicka här.

Så här kopplar du på Familjedelning:

Med familjedelning kan du dela inköp mellan dina enheter. Så behöver du inte köpa samma app eller film flera gånger! Det ger dig också möjlighet att som förälder har en större kontroll över alla enheter i familjen. 

Så här gör du i tre enkla steg:


1 kommentar

Den ultimata setupen för ditt barns nya iPad | Digitala Föräldrar · mars 25, 2019 kl. 3:37 e m

[…] Så här skapar du ett Apple ID för ditt barn […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *