Telia lanserar mobilkörkort för barn mellan 6-9 år

Telia har lanserat ett nytt hjälpmedel för barn och vuxna när barnen tar det viktiga steget i sina digitala liv – det egna mobilen. Med ett mobilkörkort ska det bli bättre. Läs mer hos oss.

Telia har tillsammans med organisationen Friends skapat ett mobilkörkort främst riktat för barn mellan 6-9 år. Just i den åldern är det vanligt att man får sin första mobil. Körkortet syftar till att hjälpa barnen vara redo för nätet, skapa en dialog mellan barn och föräldrar samt att barnen ska lära sig vara snälla mot varandra på nätet.

Hitta stöd i våra föräldraguider här.

YouTube video player

VAD ÄR MOBILKÖRKORT?

Mobilkörkortet består av en kunskapsdel och ett fristående test. Syftet är att underlätta samtal om mobilanvändning och livet på nätet, för att ge en trygg och säker start för den som är ung och på väg att ge sig ut på nätet på egen hand. Till exempel barn som precis har fått sin första egna mobiltelefon.

Nätet är ett roligt och spännande ställe med massor av bra saker att läsa, se och göra, och en plats att träffa vänner på. Men det finns också dåliga och otäcka saker på nätet, och därför är det bra att veta hur man ska uppföra sig och vad man ska göra om någon är elak eller om man hittar något läskigt.

Mobilkörkortet är ett initiativ av Telia, utvecklat i samarbete med antimobbningsorganisationen Friends.

HUR GÅR DET TILL?

  • Mobilkörkortet består av en kunskapsdel (där du är nu) och ett test som du kommer till senare.
  • Bästa sättet att klara testet är att först läsa igenom kunskapsdelen och prata om de olika ämnena tillsammans.
  • Du väljer själv i vilken ordning du vill läsa de olika kapitlen. Du kan också göra testet precis när du vill och i den takt du vill.
  • Det går bra att komma tillbaka hit och repetera kunskaperna medan man gör testet.
  • När du svarat rätt på alla frågorna i testet få du ditt digitala Mobilkörkort.
  • Mobilkörkortet är avsett för barn i åldern 6-9 år och deras föräldrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *