TikTok gör det enklare att barnsäkra

I ett steg att gör det enklare för dig som förälder att hjälpa ditt barn på TikTok introducerar de nu Family Pairing. I praktiken innebär det att du kan koppla dit konto till ditt barns. Sedan kan du som förälder styra över ditt barns hantering av skärmtid, starta begränsat läge och begränsa vem ditt barn kan kommunicera med via direkt meddelanden. 

Läs vår fullständiga guide om TikTok

Så här skriver TikTok om nyheten:

Family pairing, som TikTok kommer att lanseras under de kommande veckorna, gör att du som förälder kan koppla sitt TikTok-konto till din tonårings och ställa in nedan konfigurationer:

  • Hantering av skärmtid: Du kan kontrollera hur lång tid din tonåring kan spendera på TikTok varje dag. Dessutom har TikTok samarbetat med toppskapare för att göra korta videor som visas rätt i appen och uppmuntrar användare att hålla koll på sin skärmtid. Dessa roliga videor använder den positiva tonen som våra användare älskar medan de erbjuder ett förslag att ta en paus och göra något offline, som att läsa en bok.
  • Begränsat läge: Du kan begränsa utseendet på innehåll som kanske inte passar alla målgrupper. Även utan att Family pairing är aktiverad, kan föräldrar hjälpa sina tonåringar att ställa in skärmtidshantering och begränsat läge genom att besöka appens Digital Wellbeing-kontroller när som helst.
  • Direktmeddelanden: Du kan begränsa vem som kan skicka meddelanden till det anslutna kontot eller stänga av direktmeddelanden helt. Med tanke på användarsäkerhet har vi många policyer och kontroller för meddelanden redan – till exempel kan bara godkända följare meddela varandra och vi tillåter inte att bilder eller videoklipp skickas i meddelanden. Från och med den 30 april kommer vi att ta dessa skydd ett steg längre när det gäller yngre medlemmar i vårt samhälle och automatiskt inaktivera direktmeddelanden för registrerade konton under 16 år.

Så här gör du för att aktivera Family Pairing:

Etiketter:

2 kommentarer till “TikTok gör det enklare att barnsäkra”

  1. Pingback: Vad är TikTok? En föräldrarguide | Digitala Föräldrar

  2. Pingback: Hva er TikTok? En foreldreguide | Digitala Föräldrar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *